En unik ø i Ægæerhavet

Forside Transport på øen Leje af bil, MC m.m.

Leje af bil, MC m.m.

 

Det er muligt at leje bil, motorcykel, scooter m.m. i Nas, Armenistis, Gialiskari, Evdilos og i Agios Kirikos. En oversigt over biludlejerne ses på siden: island-ikaria.com/local/carrental.asp   

Her er en oversigt over de mest almindelige muligheder:

Almindelig lille bil
Disse små biler er udmærkede, hvis man er to personer. Er man flere, så kør helst kun korte afstande på asfaltveje. Bilerne har svært ved at klare kraftige stigninger på stenfyldte jordveje.

 

Jeep
Den bedste og dyreste mulighed. På grund af firhjulstrækket kan jeeps klare de dårlige jordveje med bratte stigninger – også når der er mere end to personer i bilen. Taget er normalt af stof, der kan rulles helt tilbage.

Vest for Karkinagri
 

Scooter
Scootere er bedst på asfaltveje, hvor de er lette at køre. Man skal principielt have kørekort til motorcykel for at kunne leje en scooter. Motorstørrelsen bør være på mere end 100 cc – helst 125 eller 150 cc. De har automatgear, så det skal man ikke tænke på. Der er plads til bagage under sædet. Hjelm er påbudt.

Erifi-området, 4 km syd for Rahes.
 

Papaki / stor knallert
Hvis man har erfaring med at køre knallert eller motorcykel, er en papaki en god mulighed – også på jordvejene og i bjergene. Motorstørrelsen skal min. være 125 cc. Der er 3 gear. Man skal ikke koble ud ved gearskift, blot slippe gassen. Gearskift med venstre fod: forrest giver højere gear, bagerst lavere. Forhjulsbremse med højre hånd – baghjulsbremse med højre fod. Der er intet rum til bagage – det skal fastgøres bagpå. Kørekort til motorcykel eller knallert. Hjelm er påbudt.

Mellem Agios Dimitrios og Nas.
 

Motorcykel
Kan ses som en stor papaki. Motorstørrelsen er min. på 250 cc. To hovedtyper: en almindelig motorcykel og en til terrænkørsel.

Cykel
Man kan flere steder leje cykler, der egner sig til de dårlige veje – bl.a. i Armenistis. Det vil jo selvsagt være mest behageligt at cykle i de mindre varme måneder marts, april, maj og oktober.