En unik ø i Ægæerhavet

Forside Praktiske forhold Bedste perioder

Bedste perioder


1.4.-31.5.: Smuk forårsgrøn natur. I april-juni blomstrer de flerårige planter. Sol med lidt byger indimellem. Temperatur som i Danmark om sommeren. En del vand i vandløbene. I sidste halvdel af maj er badevandets temperatur som i Danmark om sommeren. Få turister. Meget billig overnatning.

1.6.-15.7.: Stadig smukke farver i naturen. Megen sol. Temperatur omkring 25-30 grader om dagen, men det er normalt en tør og behagelig varme. Temperaturen er cirka 5 grader lavere end på fastlandet. Det kan blæse kraftigt fra nordvest. Lidt mindre vand i vandløbene. Badevandet har en behagelig temperatur omkring 25 grader. En moderat mængde turister. Billig overnatning.

16.7.-31.8.: Højsæson med mange turister – især grækere og italienere. Megen sol – 30-35 grader om dagen. Ofte kraftig blæst fra nordvest. De fleste vandløb er tørret ud. Badevandet er 25-30 grader. De dyreste overnatningspriser, men de er dog lavere end på de fleste andre græske øer. Perioden anbefales ikke!

1.9.-15.10.: Eftersommer, hvor en del af naturen kan være lidt afsvedet. Megen sol – 25-30 grader om dagen. Badevand omkring 25 grader. De fleste vandløb er tørret ud. En moderat mængde turister. Billig overnatning.

16.10.-31.3.: Vinterhalvåret, hvor klimaet minder om det danske efterår og forår. Det regner en del, og der kan være meget vand i vandløbene. Temperaturen er omkring 10-15 grader. Der kan indimellem være sne i bjergene. I november er der en anden blomstringsperiode for mange planter og buske. I marts og april blomstrer mange etårige planter i bjergene. Der er meget få turister, og overnatning er meget billig. Mange spisesteder og overnatningssteder er lukkede.