En unik ø i Ægæerhavet

Forside Natur og strande Strande

Strande


Paralía er det græske ord for strand, så det er dette ord, man skal kigge efter på eventuelle skilte, hvis man leder efter en strand.

De bedste sandstrande finder man på nordsiden af øen ved Armenistis og Gialiskari. På sydkysten er sandstranden Seychelles meget eftertragtet pga. det turkisblå vand og den smukke beliggenhed.
På nordvest-siden af øen findes i Nas en ret besøgt lille strand med småsten.
På nordøst-siden kan man finde smukt beliggende små strande med lidt større sten.

På hjemmesiden visitikaria.gr/en/discover/beaches findes en god oversigt over øens strande - ledsaget af smukke billeder. Nedenfor skal omtales nogle udvalgte.

 

Livadi ved Armenistis
Livadi-stranden ligger lige øst for Armenistis. Det er en bred og lang badebugt med fint sand. I højsæsonen kan man leje liggestole med tilhørende parasol, men ca. halvdelen af stranden er ”liggestol-fri”. Der er aldrig overfyldt på denne strand. Mulighed for at købe drikkevarer i sæsonen.

Mesachti mellem Armenistis og Gialiskari
Næsten umiddelbart efter Livadi og øst for denne ligger Mesachti-stranden.
Den minder meget om Livadi, men er dog endnu større – og også mere besøgt.
Der findes flere muligheder her for at købe mad og drikke.


Seychelles
Afsides beliggende på sydkysten, 2 km øst for Manganitis. Man skal gå ca. 150 meter ned ad en lille sti for at komme til stranden, som er ret lille, men meget besøgt. I 2022 var stranden svært tilgængelig pga. stenskred på det sidste stykke af stien. Undertiden er det muligt i turistsæsonen at sejle dertil med en lille båd fra Manganitis.


Nas
Strand med småsten. Flot beliggenhed ved udløbet af Halaris floden. Nøgenbadestrand. Ligger ca. 4 km sydvest for Armenistis. Svøm ikke for langt ud - og slet ikke, hvis der er store bølger! For enden af de to klippepartier, der omkranser bugten, optræder af og til en meget stærk strøm.
Ligger lige neden for ruinerne af det antikke Artemistempel (se nærmere om dette under arkæologiske steder).

Paralía Parthéni
På nordkysten. Man skal køre ned ad en lille asfaltvej ½ km vest for Kampos.
Flotte strandsten, store lavablokke. Meget få mennesker her. Lille taverna.

Paralía Tráchila
På nordkysten efter Karavóstamo og inden Miliopó går en ret dårlig grusvej ned til denne øde strand, som man med ret stor sikkerhed kan have helt for sig selv. Stenstrand med mange flotte ”sølvsten”. Gamle fiskerhytter på stranden.

Paralía Drakospilo
På nordkysten. Drej fra ved Monokámpi og kør mod Kióni. Videre ned til vandet. Stenstrand med flotte marmorsten i alskens farver. Grundet den afsides beliggenhed møder man sandsynligvis ingen andre her.