En unik ø i Ægæerhavet

Forside Transport på øen Blaffe

Blaffe

 

Indbyggerne på Ikaria er gennemgående yderst venlige og hjælpsomme – især de ældre. De er normalt glade for at komme i kontakt med turister og rejsende, selv om de måske selv kun taler græsk.

Det er derfor let at blaffe. Man vil i de fleste tilfælde hurtigt blive taget op. De forbikørende vil enten standse eller se meget undskyldende ud, fordi de måske kun skal et kort stykke vej videre eller ikke har plads i bilen. Er man strandet et sted, hvor der ikke er nogen taxaer, skal man ikke være bange for at spørge om hjælp. Hvis den, man spørger, ikke selv kan hjælpe, vil vedkommende ofte forsøge at finde en anden, der kan. Er man kommet op at køre med en indbygger, vil vedkommende i mange tilfælde insistere på at køre en helt til bestemmelsesstedet, selv om han eller hun selv skulle have kørt en anden vej.

De ældre grækere, der ikke har boet i udlandet, kan normalt kun græsk. Men det behøver ikke at forhindre en samtale. Danía kan de godt lide at høre. Så kender de måske en, der har været i Copehari. De gamle kender Anna Maria (hvis de ikke er meget venstreorienterede) og de unge Michael Laudrup. Og Ikaria, børn (paidiá) og børnebørn (egónia) er også gode samtaleemner.