En unik ø i Ægæerhavet

Forside Praktiske forhold Butikker

Butikker


Her skal fortrinsvis nævnes udvalgte butikker i Rahes-Armenistis området.

Bemærk at mange butikker i Rahes-området kun har åbent ca. 11-15 og igen fra ca. 21.

Supermarkeder
Supermarkeder er normalt små butikker, som vi i Danmark ville kalde ’købmænd’.
Der er små supermarkeder i Nas, Gialiskari, Agios Polykarpos og Rahes. I Armenistis er der et større supermarked nede ved havnen. På vejen langs nordkysten mellem Gialiskari og Kambos findes et stort supermarked med stort udvalg og lave priser.

FORRETNINGER I ARMENISTIS
Bager
I den østlige del af byen ligger et konditori, hvor der også er servering.

Tobak og souvenirs
Ved siden af konditoriet ligger en lille tætpakket butik, hvor man bl.a. kan købe cigaretter, vejkort, vandrekort, postkort og en indførende turistbog om øen. (Se undersiderne ’Kort’ og ’Litteratur’.) Ejeren hedder Diamanto. Hun og hendes datter er usædvanlig søde og hjælpsomme.

Honning
I et lille stenhus lige ved kirken er der en lille specialbutik med honningprodukter.

Keramiker
Til højre for Hotel Cavos Bay ligger en keramik-butik med mange smukke ting.

FORRETNINGER I RAHES
Hjemmelavede produkter
Midt på hovedgaden ligger en butik, hvor en gruppe kvinder (Women’s cooperative) sælger deres hjemmelavede produkter fra Ikaria. Det er især olie, honning, kager, likører og sødede frugter på glas. De sælger også en særlig type let bitter lynghonning fra Ikaria: Anama honning.
Desuden er der en lille café tilknyttet butikken.

Økologiske produkter
I den nordlige del af hovedgaden åbnedes i sommeren 2014 en ny butik med økologiske produkter fra Ikaria og det øvrige Grækenland. Butikkens navn er MELIA – en sammentrækning af méli (honning) og eliá (oliven). Her kan købes hudplejepræparater, krydderurter, helseprodukter, honning m.m. Ejeren hedder Vasilia. De sender gerne varer til Danmark.

Souvenirs, tøj m.m.
En schweizisk kvinde, Ursula Kastanias, bosatte sig i 1986 på Ikaria med sin græske mand. Hun er en ildsjæl, der driver en butik på den nordlige del af hovedgaden i Rahes. Hun arrangerer rejser og kurser – og frem for alt står hun bag en utrolig fin tysksproget hjemmeside om øen: ikaria.ch. Kig ind i forretningen og få en snak med Ursula!

Boghandler
I den nordlige del af hovedgaden - skråt over for Melia - ligger en meget charmerende boghandel. Butikken er spækket med græske bøger, tidsskrifter og alt muligt andet. Det er spændende at gå på opdagelse i butikken.

Marskandiser
På torvet midt på hovedgaden ligger en butik, hvor man kan købe alt – undtagen fødevarer. Enhver plads i butikken – gulv, vægge og loft – er udnyttet til det yderste. Her kan man få et indblik i brugsting fra de sidste 50-100 år.

Bageri
På højre side af vejen, når man kommer fra Armenistis, lige inden man kører ind i selve byen, ligger et gammelt bageri, som bager det dejligste brød i en stor stenovn.

FORRETNING I AGIOS POLYKARPOS
Honningforretning

Lidt syd for Agios Polykarpos på vejen mod Armenistis ligger en specialforretning med honning, som butiksejeren selv producerer. Man kan her få en smagsprøve af de forskellige typer honning.
 

Økologisk butik i Rahes

 

Marskandiseren i Rahes
 

Boghandelen i Rahes
 

Bageri i Rahes
 

Honning fra forretningen i Agios Polykarpos