En unik ø i Ægæerhavet

Links


Her er nogle udvalgte links til gode og informative hjemmesider om Ikaria.

Generel side
Engelsksproget side om øens historie, natur, befolkning m.m. Den bedste oversigt over overnatningssteder.
island-ikaria.com

Generel turistside
Engelsksproget side om historie, kirker, klostre m.m. Der er mange smukke fotografier. Mangelfuld mht. overnatningssteder.
visitikaria.gr

Ursulas side
En schweizisk kvinde, der er fastboende på Ikaria, gør et stort arbejde for øen. Hun arrangerer kurser m.m. og har en souvenirbutik i Rahes. På hendes hjemmeside kan man tilmelde sig hendes månedlige, meget informative nyhedsbreve. Siden er tysksproget.
ursula.ikaria.ch

Atsachas’ side
Atsachas udlejer studios og er en rigtig god restaurant, som ligger ved østenden af Livadi-stranden i Armenistis. Den ejes af Yannis og Evgenía. De ejer også en shelter bygget under en kæmpe sten i bjergene. Yannis er glad for at vandre og køre på motorcykel i bjergene. Siden viser bl.a. vandrestier og har mange smukke fotografier. Engelsksproget.
atsachas.gr/about-ikaria.html

Lefteris' side
Lefteris Trikiriotis arrangerer gode vandreture på Ikaria - se menupunkt 'Vandreture - Introduktion'. På siden er der en flot billedserie om vandreturene.
ikarianfootprints.com

Honning fra Ikaria
Engelsksproget side, der fortæller om den fantastiske honning fra Ikaria.
ikariahoney.com/ 
Dansk importør: ikariahonning.dk

Vin fra Ikaria
Økologisk vingård i Pigi, 3 km sydvest for Kambos. Ejes af ægteparret Georgos og Eleni. Han har stor viden om vindyrkning, økologi, geologi m.m., og hun om økologi, urter, egnsretter m.m. De arrangerer aftener med foredrag, vinsmagning og spisning. Man kan også overnatte i stenhuse på stedet. Det var her, Sisse Fisker boede, da hun lavede TV-udsendelsen om Ikaria. Siden er engelsksproget.
ikarianwine.gr

Eleni’s Blog in Ikaria
Eleni er begejstret for Ikaria, og på hendes græsk- og engelsksprogede blog får man på en ikke særlig systematisk måde et godt indtryk af mange forhold på øen.
islgr.wordpress.com/