En unik ø i Ægæerhavet

Forside Vandreture A – Vestlige Ikaria

A – Vestlige Ikaria
Området vest for Halaris

 

A1. Fra Loupasta bridge til Kato Prospera

En varm og anstrengende tur, der starter der, hvor Loupasta bridge stod indtil uvejret i 2010. 

Man kan komme til Loupasta bridge fra Agios Dimitrios (Litani) eller fra Rahes. Fra Kato Prospera kan man følge asfaltvejen tilbage til Nas. 

Ud mod havet ved Kato Prospera ses de kæmpe vandbassiner, der er afslutningen på det store energiudvindings- og recirkuleringssystem, der med rør er forbundet med den kunstige sø nord for Pezi.
 

Download kort


A2. Fra Nas i retning mod Agios Dimitrios og mod vest til Kato Prospera

Turen starter i Nas, hvor asfaltvejen krydser Halaris-floden og går mod Agios Dimitrios på den østlige side af Halaris-dalen. Efter cirka en times gang i smukt skovterræn følges en sti mod vest ned i dalen. Halaris-floden krydses, og en anstrengende opstigning i skovfrit område begynder. Der fortsættes til Kato Prospera, og asfaltvejen følges tilbage til Nas.

 

Download kort

 

A3. Fra 1 km sydvest for Nas til Agios Dimitrios

Fra Nas går man ad asfaltvejen mod Karkinagri. Inden Kato Prospera følger man dernæst en jordvej mod syd. Den bliver til en sti, der går på den varme og skovfri vestlige side af Halaris-dalen. Halaris-floden krydses, og en opstigning gennem smuk skov begynder. Man slutter i Litani ved Agios Dimitrios.

 

Download kort

 

A4 Fra Vrakades til Langada

Stien blev skabt omkring 2008 ved et stort frivilligt arbejde. Den er let at gå og løber gennem et åbent skovfrit område, hvor man har en smuk udsigt mod vest over havet. Stien starter i den sydlige del af Vrakades og slutter på kirkepladsen i Langada. I Langade passerer man et ret velbevaret gammelt stenhus. Da stien er godt markeret og let at følge, er der ikke udarbejdet en kortskitse. I Langade boede der tidligere flere hundrede mennesker spredt i området – nu bor der kun et par stykker.