En unik ø i Ægæerhavet

Forside Vandreture P – Syd for Pezi og Erifi

P – Syd for Pezi og Erifi
 

Området omkring Pezi, Erifi og Provatokefala.

 

I den lille bog Ikaria Island – Explore and Experience er der et godt kort over den vestlige del af området.
 

P1. Mellem Pezi og vandreservoiret

En let lille tur i smukt skovterræn. Turen tager en lille time. Det meste af turen er på jordveje, men cirka ½ km er på en ikke-mærket sti. Undervejs kommer man forbi en del gamle jordbærtræer. Turen kan startes øst for vandreservoiret, hvor cykelvejen mod øst til Erifi starter.
 

Download kort


P2. Fra Erifi til Agios Ioannis Theologos i Geli-området

Turen foregår i et åbent skovfrit område, der skråner mod syd ned mod havet. Nogle steder er stien lidt svær at gå på. 

Man kan indlede turen ved fårefarmen i den sydvestlige del af Erifi. I 2012 var der gode skilte, der pegede mod Geli, men stien var dårligt mærket det første stykke vej. Efter en times nedfart går en sidesti til venstre mod øst hen til kirken i Geli. Tilbageturen må ske ad samme vej. 

Der hvor sidestien går mod øst, kan man også fortsætte ligeud mod syd ned ad bjerget. Jeg har ikke gået ad den sti, men den skulle efter sigende nogle steder være svær at gå på.
 

Download kort


P3. Erifi-området

Området er et åbent højtliggende plateau uden skov. Det er let at gå ture her, men ret varmt. Som vist på kortskitsen kan man gå en rundtur, men området kan også være udgangspunkt for flere andre ture.

På billederne ses en Eleonora-falk og en øgle/lizard.
 

Download kort


P4. Fra Erifi til Provatokefala

Denne tur foregår i et åbent højtliggende område langs de stejle bjergsider mod syd ned mod havet. Den er let at gå, men det kan være meget varmt. Turen er også vist og omtalt på det anbefalede kort Terrain 332 Ikaria 1:35.000. Start f.eks. turen ved det indelukkede fåreområde i den sydvestlige del af Erifi og gå mod sydvest. På et tidspunkt er der en usædvanlig flot udsigt mod syd nedover Trapalou og havet. Når man når turens højeste punkt (1011 m over havet) i Provatokefala-området, kan man returnere eller gå videre mod Agios Isidoros.

Billederne viser kongelys på gedefarmen og udsigt mod syd over Trapalou.
 

Download kort


P5. Fra Erifi til Ryakas-vandfaldet

Turen foregår i et åbent skovfrit område, der skråner mod syd ned mod havet. Her er varmt, og nogle steder er stien svær at gå på. 

Turen starter i Erifi-området, hvor den rødt mærkede sti fra vandreservoiret krydser jordvejen. Da turen er vist og omtalt på begge de anbefalede kort, har jeg ikke lavet en separat kortskitse. Turens start fremgår dog af kortskitse P4. I juni er der normalt kun ret lidt vand i vandfaldet, men stedet med den lille sø og den flotte udsigt er meget smukt.
 


Fra sydkysten