En unik ø i Ægæerhavet

Forside Vandreture D – Omkring Rahes

D – Omkring Rahes


Små ture i området Rahes, Kastanies og Profitis Ilias 

Disse små ture går for det meste i skovområder, og de er ikke vanskelige. 

I den lille bog Ikaria Island – Explore and Experience er der et godt kort over området mellem Rahes, søerne og Moni Mounde klosteret.
 

D1. Rahes

En lille tur mellem vejen Rahes-Karydies og vejen Rahes-Kastanies. Man kommer forbi et krigsmonument vedr. krigen 1941-45, en vindmølle og nogle luksus-stenhuse. Ved stiens østre ende er der ved vejen Rahes-Kastanies en stor jordplads, hvor der måske står en brandbil og en udtjent bus. Herfra starter tur D3 til vandmøllen og videre til Kastanies.
 

Download kort


D2. Nord for Profitis Ilias

På asfaltvejen fra Rahes til Profitis Ilias starter til højre lige før skiltet ”Profitis Ilias” en jordvej, der fører forbi Litani og videre til Nas. Efter en halv kilometer kommer man forbi kirken Agios Ioannis, hvor der hvert år den 24. juni holdes en stor Panagia-fest. Efter yderligere en halv kilometer når man til det sted, hvor hovedstien ned til Loupasta bridge i Halaris-dalen starter (se f.eks. kort B3). Der er to vandbeholdere og fin skiltning. EU har finansieret stien, der fik fine trætrin og gelændere. Mange af dem er desværre nu rådnede. Tilbage er nogle lodrette jernstænger, som man skal passe på ikke at ramme med fødderne.
 

Download kort


D3. Fra Rahes til Kastanies – forbi vandmøllen

Stien starter ved den store jordplads på venstre side af asfaltvejen fra Rahes til Kastanies. Her står måske en brandbil og en udtjent bus. Efter cirka 200 meter krydser man floden Harakas, og efter den ligger en gammel vandmølle. Senere møder stien en cementvej, der fører op til den større vej mellem Rahes og Moni Mounde klosteret. Hvor cementvejen møder den større vej, ligger et institut for maritimt miljø. Det er omtalt i den almindelige turistorienterede bog om Ikaria.
 

Download kort